♥ Söndag 18/10-09

Fanny hade Birk.
Men sen så skulle han vara kalasponny på Theas kalas så jag körde honom till ängen där alla fick åka en sväng. Han var rooooooooosa!!
Rosa schabrak. Rosa lindor, rosa pullarnosludd och rosa balonger bakom vagnen :]

♥ Fredag 16/10-09

Har minns jag faktis vad jag gjorde! ;)

Birk: Körd med Tove som red Jänta högst upp i berget efter rakan. Högt tempo hela vägen. Men Birk gav sig inte. Han skulle förbi. (Som han förövrigt inte lyckades med) Det var slaskigt och hela vagnen blev smutsig och hela jag blev blöt.. :S Hahah. Sen på vägen hem så var han lika pigg och då när han väl kom förbi Jänta så dog han.. Lilla pojken. Men sen när Jänta kom förbi igen så blev han pigg! :D

Efter det så for jag ut med Boel eftersom jag inte var ute i torsdag. Hon skulle springa i paddocken i ca 10-15 min, så hon fick värma upp själv. Men hon sprang mest och bockade, och galopperade :P Så när jag väl fick fast henne så hoppade jag upp och skrittade lite på volt. :)




Har faktis nästan bara bilder sen unghästvisningen på denna dator... :(

(bild 1. Farmälva.)
(bild 2. Älvas pannband på visningen.)
(bild 3. Sör Elias.)

♥ Torsdag 15/10-09

Har så skulle jag ut med Birk och Boel. Men Tove tog Boel istället.

Om jag ska vara ärlig så minns jag itne vad jag gjorde med Birk :/ Ska kolla upp på tisdag så skrver jag! :D (En anledning varför jag ska vara noga med att skriva varje dag han har kommit ut...)
























Det fick bli en bild på Farmälva sen visningen. Hon blev klass etta med 72 poäng och vann klassen ettåriga ston!


Hon går förövrigt med vagn helt själv nu!! :D

♥ Onsdag 14/10-09

Här vilade Birk så det blev inget inlägg ♥

♥Tisdag 13/10-09

Har itne varit så jätteaktiv. Men ska berätta vad om har hänt. Ett inlägg för varje hästdag.

Förra söndagen: Fanny
Måndags:Fanny.

Tisdags.
Jänta och Birk.
Birk körde jag till andra vändplanen efter rakan. Han var ganska pigg och jag travade hela vägen för utom i nedförsbackarna och när han skulles skrittas av och fram. Vissa bitar ville han gärna sakta av och ibland ville han öka. Och sen en bit gick han i jättebra form! Efter deet så kom jag till stallet och fixade lite.. Jag och Magdalena skulle ut med Jänta och Kerstin. Men vi hade missförstått varandra så när jag hade väntat i 40-50 minuter.
Så for jag ut med Jänta. Skrittade henne till första vändplan med hackamor. Hon var PIGG och ville springa, men jobbade lite men serpentiner och halter längs vägen. (Serpentinerna blir inte så långa..) En bild som inte har med inlägget att göra men vill bara säga att min mamam har målat av en bild på min gamla foderhäst Ragge.




♥♣

Idag har jag haft Birk och Boel. Börjar med Birk.

Birk: Vila. Men fick vara fotomodell istället :)

Boel: Red henne hela raksträckan. Joggade typ heöa vägen. Tempoväxlingar,lite avsaktningar. Hon var duktig och kämpade på bra. Vill gärna sega när man har brytit av från trav till skritt. Sen så hände det inget mer :)
Lite bilder från dagens ridtur och lite bilder på dom andra hästarna :)


  Jag och Boel på hemväg.


 Farm Major.

(Inga bilder på Birk då jag inte orkar föra över dom på datorn.)






Glömde skriva igår. Men det kommer nu.
Hade bara Birk igår och honom red jag. For bakom stallet sen åt vänster så man kommer ut på linbanevägen. Sen kom jag ut på skogsbilvägen där jag fortsätte. Han var PIGG. Tränade mycket tempoväxlingar, övengångar, avsaktningar m.m Bra form nästan hela ridturen (Förutom dom antal gånger han fick något sprut och bara sprang) Tillslut gav jag honom galoppskänkeln, han fattade direkt och var ganska stark. Men helt kontrollerbar! Upp för en backe fick han öka lite. Det tyckte han var superduper kul. Sen så när jag skulle bryta av så drog han ner huvudet och bara stack. Jag hann tänka mkt mkt. "Tänk om jag ramlar av, vad händer då? Sticker han iväg och trampar på tyglarna" "Tänk om jag ramlar av och han fortsätter och kanske ramlar tillslut.." Men jag satt kvar och fick stopp på honom. Han sprang bara typ 50 m ? :O Sen så for jag en bit efter rakan där det blev mkt trav. Formträning och tempoväxlingar. Sen på vägen hem jag jag nästan halva vägen.
Det får räcka för denna gång! =)

 Bild från idag. Birk står och spanar.



Idag har jag varit ute i snön.
Boel: Skrittade jag över ängarna och red runt granarna "skogsdressyr" Hon var duktig, men jag höll på att ramla av då jag glömde böja mig för en gren xD Haha, men satt kvar ^^
Boel är den lugna och orädda treåringen i mina ögon, men vi mötte en hare som hoppade typ 7 meter framfor oss och då blev det liv. Hon hade svanslyft, blåste, och typ trippade.. Jag satt och skrattade åt henne x) Haha lila snuttan <3

Birk: Han fick springa i paddocken, red honom dit och hem. På vägen dit var han taggad. Gick med mulen i snön och ville springa, men det fick han inte ^^^Så jag tänkte, "aha! nu är han pigg och kanske springer lite i paddocken" Men så var det inte, han gick och letade efter mat så jag fick smacka på honom. Och han travade sin sekigaste trav i ett halvt varv. Så jag longarade honom med grimskaft istället. Bara skritt och trav.
Sen på vägen hem så red jag ju honom. Då fick han trava lite på ängen, då fick han något ryck och började först dra ner huvudet, sen så brukar han som böja sig så det är jättesvårt att sitta kvar, men klarade det idag. Sen så försökte han bocka, han fick in en bakut men jag häll mig fortfarande kvar!! Stjärna till mig!

Det var dagens händelser!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Igår så skrev jag aldrig vad vi gjorde. Men det kommer nu.

Kom upp till stallet, mockade åt Älva och Kerstin. Sen spåna och fodra, in med hästar osv.
Sen när Jänta hade ätit klart(även lilleman fick äta lite innan.) så blev det ut på gången och dags att göra i ordning. Jag måste skämmas för min matchning :( Ärtgrönt schabrak, brun sadel, brunt träns, svart sadelgjord(hon kan inte ha den bruna) bruna skydd fram, bruna lindor bak, gula benreflexer. Sen till mig. Bruna ridskor, gråa ridbyxor, grå-rosa sockar, rosa linne, blå jacka och svart hjälm. Hur tänkte jag ?? :O Fast vi mötte ju nästan ingen, bara matchningsfreaket Tove. Hoppas hon inte tänkte på vad vi hade på oss... :)
For efter den stenhårda skogsbilvägen. Den var som asfalt på vissa ställen. Så där det var lite mjukare så travade jag lite. Där jag skrittade så gjorde vi lite skolor. Dom gick ganska dåligt men det gick lite iallafall. Hon är ju inte i toppform.  Sen avslutade jag i paddocken med att rida lite serpentiner, volter, och lite olika ridvägar i både skritt och trav. Najjs form vissa stunder, men eftersom jag hade kimblewickbettet så knäpper hon gärna ihop nacken..





Sen så for jag ut med Birk. Inget ansträngande. Skrittade honom hoppstigen sen till Magdalenas hus. Travade lite på vägen hem och han var busig.. :] Det är min ponny det. ♥♥
Idag så ska han nog få vila då jag inte har någon skjuts hem. Samma som igår. Hade nästan kommit till storvägen då Tove kom, så jag följade med till stallet igen. Älva fick ha vagnen på sig helt själv. Duktig flicka. Tove satt även i vagnen..

Det var gårdagens stallande.

Puss på ponnyn ♥





Nu har jag skaffat en blogg för mig och Birk! ♥

Som sagt, som rubriken. En blogg för mig och shetlandsponnyn Birk.

Kan skriva lite om honom.

Näsvallens Birk är en shetlandsponny som är 10 år gammal. Han är lever fux och efter Annelunds Doc och undan Näsvallens Birka. Han är ca 103 cm hög.

Birk är en barnkär ponny som gillar när man pysslar med honom. Han älskar att dra vagn och har tävlat en gång. Men han blev rädd för dommarens bil så det drog ner poängen lite grann. Jag kör birk ca 4 dagar i veckan. Men där ingår även tömkörning, löshoppning, longering, m.m. Två dagar i veckan så har en tjej som heter Fanny hand om honom.  Ibland precis som alla andra hästar kan han testa lite, men han ger sig ganska snabbt. Han är underbar med Magdas barn Thea och Tilda.

 

Birk har även även en liten gummiboll, han har en fantastisk hoppteknink, om jag inte var för stor för honom(ibland händer det att jag rider honom, men det är inte ofta.) så skulle jag lätt vilja tävla honom i hoppning och dressyr då han har en fantastisk kapacitet inom dressyren.

Han gillar även att springa fort (Om man har sällskap. Annars så tycker han det är tråkigt) Och så finns det något han älskar. MAT!

Birk ägs av Magdalena H. Hon har även en kallblodstravare som heter Spring Kerstin.

Det var allt jag kunde säga om honom för tillfället. Men skriver mer imorgon då jag ska upp till honom :)

 

PS: Det kommer nog komma lite om andra hästar också då jag är skötare på två kallblodstravare vid namn Bodbäcksboel och Skaffer Jänta. ♥

 

 

 

 


RSS 2.0