Kyla, loksele, och sken

Lite dålig uppdatering kanske ;) Men igår så var jag inte ens i stallet.. det var -27 så jag var inte så sugen. Men därimot så kom Birks nya loksele igår+ baksele! Och sånt gillas. Monterade ihop den igår också. Och idag skulle den invigas. Jag och Magdalena tog in Kerstin och Birk samtidigt, och hon tömkörde Kerstin i paddocken som skulle ha gått bra. Och när hon kom tillbaka hade jag inte ens satt fast vagnen x) Alltså, då är man ruggigt snabb!

 Men iallafall, Magdalena skulle lifta med mig och Birk hem till dom. Och då när vi kom lite innan hennes hus så hade vi travat en bit. Och från ingenstans så får han något ryck och börjar tokgaloppera.
 Han har alltid lyssnat bra och så. Men nu var han som blockerad.

Jag och Magdalena tog i en varsin töm och bromsade allt vad vi kunde. Men det var som att man har satt fast tömmarna i en vägg. Ingen kontakt alls. Och när vi hade kommit till Fridas hus så fastnade Magdalena i hjulet och drogs av. Så jag satt där och såg att nedförs backen kom närmare och närmare. Och kan även säga att den är ganska lång och brant. + att det var is under den lilla snö som fanns och Birk är barfota.

Men han fortsatte ner i galopp och lyssnade inte ett dugg på mig. När vi kom ner för backen så tänkte jag att nu borde han ju stanna. Men nää, han fortsatte bara vidare. Och när vi kom förbi soptunnorna så mötte vi Tove. Hon skulle upp till stallet. Och hon trodde att jag bara var ute och körde. Men efter ett tag så insåg hon att jag inte fick stopp på birk. Men Birk stannade inte iallafall även fast tove var på vägen med bilen.

Så förbi bilen också och sen så vidare. Tillslut kom vi till stälverket då han äntligen gick att stanna. Tove kom med bilen och sen så gick vi hem med honom. På vägen hem mötte vi även magdalena som hade hämtat bilen. Sen när vi hade hämtat upp vantar som jag droppat efter vägen så fick Birk köra oss båda. Då stack han inte iaf. Då bröt han av till skritt när vi skulle trava upp för backen..
Men ingen blev skadad eller så. Tur de iaf. Långt inlägg.

Fick även ett sms av Magdalena att Farmfurir har vunnit titeln "årets äldre kallblod" och "årets häst" 2009 på travgalan i Skellefteå! :) Inte dåligt!! :)

Godnatt :)

Hahha x)

Satt och kollade runt på bilddagboken och då hade en länkat den här videon. Tyckte det var lite småkomiskt :)



Fast här är den "riktiga" filmen med hela programet. Och kan säga också att hästen är grymt snygg! :)


Händelserik ritt!

Hallojsan!
Har varit ute med Boel idag. Och Birk, fast han pysslade jag bara med och trixa lite. Kommer till det snart!

Men Boel iaf. Hon skulle gå långt så det blev längst upp i berget. Trav heöa vägen förutom i nedförsbackar. Hade ett jämnt bra arbetstempo hela vägen! Jättetrevlig trav. Den var som så taktmässig :) Magdalena och Kerstin följde med också.Gick faktis bra för dom också, två fina hestar var ute =) ( jag vet att det stavas med ä men ville skriva med e). Det var plogat till första vändplan. Och när man travade på det plogade så hörde man hästarnas steg. Men sen det slutade vara plogat så var det knäpptyst. Det var en magisk känsla, och när månen lyste så at det var faktist ljust ute. UNDERBART!
Och så när vi travade upp för sista backen så fick Boel galoppera lite. Fattade rätt galopp direkt och hade en ren bra vänstergalopp. Bröt av sen och travade ett par steg och då ser jag hur Kerstin kastar sig ner i diket och Magdalena måste bjuda på tårta. En fågel hade flygit upp eller något. Jag och Boel varken såg den eller hörde den. Men Boel tvärnitade darimot när Kerstin kastade sig så jag var också nära på att måsta vara tvungen att bjuda på tårta.... -.- Fast klarade mig (Y) Och när Magdalena och Kerstin krälar runt i diket sitter jag på Boel som ett fån, och efter ett tag så frågar jag om jag ska sitta av x) Nog den mest korkade frågan hitills i år iaf.... 

Vill även tillägga att ingen av dom blev skadad, eller Magdalena har antingen blivit trampad på låret eller sträckt sig, eller kanske båda?  Och vill även tillägga att det var SVINKALLT ute! Hemskt! :O

Sen till huset och äta middag. Och efter det så blev det tillbaka till stallet och skulle ut med Birk. Och när jag nästan selat klart kände jag hur jag var less på att frysa. Så det blev ännu mer pyssel. Trixade lite i slutet också. Han fick buga två gånger, flytta bakdel, hov, och puss :) Och han var duktig :)  

Nä, nu ska jag sova. Bjuder på en bild på hur det måste ha sett ut när Kertin kastade sig och när jag höll på att flyga ! x). Och mobba inte mina skills i paint!

(Tänk att Boel stod med huvudet uppåt men jag ville visa hur jag såg ut! :D Jag är den som ligger rakt fram ;) Och Magdalena som flyger :D )


Sorry

Alltså. Ni får ursäkta min uppdatering. Men jag är bara allmänt less på att skriva för tillfället. Men det kommer. Jag lovar ;) Tror också för att det är fär min tråkiga design. Ska fixa en ny nu i helgen =) Några förslag på vilka färger jag ska gå i? =)
Men har inte hänt så mycket. Red Jänta igår och det gick jättebra! :D Hon var lugn och sansad, även fast det var storm. =)
Fast Birk därimot... Han var på tårna. Tömkörde honom och på vägen dit gick han typ i nån slags passage, och med svanslyft och allt :O  Och i paddocken dog han typ ^^ Tänk om jag typ hade kört.. Ojj vad pigg han skulle vara. Men ska nog lära honom imorgon :)

Idag har det även snöat ett par decimeter. Och det slutar inte heller. Och har även hört att det ska bli svinkallt igen! ner mot -30 :O Kommer ju att dö!

Dagen idag var chill! Hade två lektioner sen slutade man (Y) Först engelska i 80 min. Rast i 20 sen SO i 80 min. Lärarna hade någon konstig dag så vi hade inte så mkt lärare så man fick välja vad man ville ich jag var tvungen att bli klar med vgn i so och i engelska göra klart lite restuppgifter.. När vi hade slutat så hämtade jag och Linda Tova på 6års och gick hem. Sen konfa =) Och sen dator och gudstjänst och efter det kosmos och nu här =)

Men nu ska jag duscha och sen sova. Godnatt =)


Ninni, en häst som stod i ett stall jag var i förut. Varför jag slutade ska jag inte nämna här.

Farmälva. Klass 1, och vinnare 1åriga ston 2009 i skellefteå.

Älva igen. Saknar sommaren..

Och Älva igen. Hon är så fin på sommaren så inga vinterbilder på henne!


Gbg Horseshow.

Måste bara berätta att jag skulle vilja fara på Göteborg Horse show! Tänk vad fantastiskt :D Typ all fart osv :)
Fast kommer ändå inte komma dit :P Har inga pengar till de x) Och sen så är de en bit att åka. Men i framtiden kanske :P

Look this! Ganska najjs. Tänk vilka fotomöjligheter! Och vad man skulle shoppa =D

Seg ?

Asså denna dag har varit seg! Kom till stallet, var där själv och det är ganska soft! Birk gick med Major och Älva gick med Boel. Så när jag skulle ta in Birk flyttade jag över Älva till Major, men då tyckte inte Boel det så hon lekte leken "Jag kan hoppa över det 3-radiga staketet som det är djupsnö bakom med vintertäcke!" Fast hon lyckades inte. Halva Boel hoppade över och andra Boel kravlade sig över på något konsigt vis. Jaja, ingen skadad som tur var!
Efter det så fick alla tre gå i samma hage iaf.. In med Birk i stallet, upp på gången. Borsta,borsta,borsta! Och jag var ambitös och lindade faktis bakbenen! Och sen blev det damasker fram.. Hade ju tänkt köra snabbt med honom men det blev ändringar när jag kom ner i berget. Det var oplogat och marken ojämn och dåligt underlag så Birk fick inget grepp.. Så vände vid korsningen, och Birk tyckte inte att det var någon höjdare att springa på de underlaget. Så han blev seg.. Men när vi kom till paddocken blev det lite ändring. Han vakna till och tyckte att vi hade jätteskojj! Var faktis länge sen jag körde dressyr. :) Men eter ca  20 min så hade han blivit mjuk och gick bra i form så jag slutade.
Efter det så blev det inget mer. Kom hem och har bara chillat runt. Verkligen inte gjort nånting. Eller jo, tjänat 50 kr! =D ( Fick det då jag och Ronja var hos hennes Mormor :P )

Nu ska jag sova. Gonatt :) Zzzzz....


Måste bara länka detta. Tycker det är ganska fränt =) Verkligen alla sönderspelade låtar =)






The stable

Ska till stallet nu. Ska nog köra fort med Birk. Han ska få springa av sig lite överskottsenergi =)
Judith och Tove är på ridklubben med Kerstin och Jänta och stallet är gjort. Nice! =) Så det blir bara att ge hö sen in med Birk. Bilder kommer kanske senare. Han nya sele ska faktis komma snart =D En loksele.
Undra om jag ska pusta hans grejjor också. Och kanske Kerstins också? Mhh... Vi ser väl =)

Kolla in denna kallblodstravare. Hade inte suttit fel att äga honom.


Haha

Tove hade länkat en video som jag satt och skrattade till inombords. Så jag var bara tvungen att länka den vidare x)
http://www.youtube.com/watch?v=9-UovWRsU4M

uppdatering = 0 ?

Ojj, fötlåt. Har bara inte hunnit med bloggen. Har inte bloggat på tre dagar.. :S

Men det har faktis hänt lite sen i tisdags :)

Kan börja med tisdagen. Eller ja.. Har ju redan skrivit om de.. :)
Men onsagen iaf. Kortdag. slutade halv 2. Efter det så blev det konfa. Och på vägen hem.. Seriöst, jag och Linda måste nog vara bäst på att sparka! Asså det finns nog ingen bättre ^^ Hahah. Vi stod båda på min spark, och för att sparka i takt så sa vi "Nu, nu, nu, nu, nu" Fast det blev mer nog " HAHAHAHAHHAA! Nu! HAHAHAHA NU! HAHAH! NU! HAHAHAHH! NU! " Ja, så det såg nog inte så bra ut. Efter ca 20 min så kom jag hem. flätade pannband. Funderar faktis på att börja sälja, fast inte så dyrt. Eller ja, dom kommer inte va gratis heller då det blir helt nya pannband, och flätning i valfria färger + frakt! :)
( Birk vilade )

Och torsadgen sen då. Långdag i skolan. Asså torsdagar och tisfagar måste vara dom jobbigaste dagarna som existerar i skolan :O Men hade iaf slöjd och jag flätade 4 pannband (A) Tur man har en snäll lärare som låter mig använda skolan matrial. :)
 

Och nu till hästarna.
Ytterberg på torsagen. For ut med Boel och Birk. Men Birk blev det en raggarsväng längst ner i byn. Trav hela vägen. Han var pigg och jätte arbetsvillig. Men eftersom det var ganska kallt så gjorde vi inget ansträngande.. Huvva. Får dåligt samvete när han vill men han får inte :/ Men blir kanske lite mer håradere idag beroende på tempratur! Kanske lite dressyr i paddocken? =) I vagn eller kanske på töm.. Hmm... Vi får se :)

Ingen bild nu men det kommer nog senare :)


Justja.. Någon som är intresserad av att ha en tävling på bloggen? =)


Videoblogga?

Hmm.. Magdalena trodde att jag skulle börja videoblogga snart.. Det tror dock inte jag! Tänk mig typ stå och filma mig själv och typ snacka med er 2 besökare typ? Ni borde tro att jag är störd... :P Som jag sa förut. utvsamtal. Gick faktis bra!! =) For till stallet sen. Red en Jänta som var PIGG :O Seriöst. Det kan Magdalena intyga på ^^ Men hon är ju fortfarnade söt för de. Vi red till y-bergskorsningen. Gjorde mycket övergångar osv. :) Efter det så longerade jag Birk. Bara skritt och trav då underlaget inte va de bästa. Tränade även lite ledarskap. Har flätat mitt första pannband. Tycker inte att dom är snygga med det är rolitg iallafall :) Ingen bild idag. Sitter inte vid den datron. Men laddar upp en pannband typ imorgon :)

School..

Är på skolan nu. Började dagen hos kuratorn.. :O Och slutar dagen med utvsamtal med Tomas, Marta och skolchefen Anders.. Ja, vad ska man säga... Hade inte bild idag som jag trodde. Har slöjd. Men vet exakt vad jag ska göra. Fast saknar matrial.... Hehe, ska även hämta ut med höökspaket idag med mitt schbrak, huva och grimmor =) Funny life!

Jaja, ska dra nu. Hade! ♥

Night

Ja, som rubriken säger. Gonatt! Ska sova nu men slänger in ett litet inlägg. For ju som sagt till Heidur, chayenne och Torsten. :) Asså Heidur måste vara den sötaste isisen på jorden :O Seriöst! Hur megadunder söt som helst.
Fick även ett par bakstrykkappor i typ strl xxxxxxxxxxxxs '. Dom var mini :] Efter det for vi hem till Mika igen och spelade guitar hero. Jag ägde säger vi som! (A)..

Sen så for vi faktis på tonår. Dom hade faktis vardagskalas, vi fick tårta :] ( I massor desutom...) Sen så blev det tipsrunda och efter det fiskedamm. Ja, man börjar undra ifall vi är 7 eller 13-14-15... :O I "fisken" vi nappade upp så fick man en biljett där de stod vad man skulle göra. Jag skulle baka med Emma. Mikaela skulle se film med Frida :P Men hon kommer följa jag och jag kommer följa hon :) Glömde förövrigt benskydden på missionkyrkan. Men dom är hos Frida så ska hämta dom nu i veckan.

Till skolan då. Har börjat med reigon. Kan dom som inte välja ett lite tråkigare ämne? Eller vänta nu.... Det finns inte.. Har utv samtal imorgon med Mamma, Marta, Tomas och skolchefen Anders.. Bådar inte gott ska jag säga..
Har målpass imorgon och jag har Bild. Har bokat en dator och ska photoshopa lite. Ska blandannat göra en header, ett collage och kanske en header till mig.. Vem vet? :)
På tal om de så ska jag föra över en massa bilder till ett usb..
jaja, nu orkar ni nog inte läsa mer. Ska sova nu. Gonatt! =) ♥


En liten bild också.. :)  Boel får stå för den!



Photoshop.

Tjaooo.. Ska till stallet nu med Mikaela =D Det ska bli najjs! :D

En liten bild på Mika och hennes Gamla åsna som nu är en ny häst =) Hon är sweety =) Bilddagboken min :)


Hmm...

Funderar på att göra om bloggen.. Men vi får se. Tänkte typ ha ett annat tema än rosa =)


Photoshoot,

Lite bilder från dagen.
För mer bilder klicka här.







Tretorn?

Vad tycker ni om dom nya tretornstövlarna?
Hiss eller diss?





Och vad tycker ni om dom gamla? :)
Hiss eller diss?

Morning!

Godmorgon på er =) Vaknade kl kvart över nio. Fanny har Birk idag så jag kommer inte skriva om vad jag gjorde med honom idag ^^ Ska snart till Malå Ridklubb och ha photoshoot med Nathalie och Noel. Det är monligt men vi ser ju hur de blir...
Ska även hämta ut min paket från hööks idag :D

Skola i morgon. Inte alls pepp... Har ett prov från förra terminen och en redovisning.. Yiihaa...... -.-

Menmen, har inget mer att säga för tillfället. Men kan slänga in en dagens fråna :D

Ponny eller häst? =)

Martina-foto på bilddagboken har gjort bilden =)

Yttligare en hoppningsfilm

Här kommer en till film på Birk då han hoppas :) Lääänge sen...


Buga och hov :)

En liten film när han bugar och gör hov :)




Hjälp mig.

Precis som rubriken lyder så ska jag fråga om någon här vill hjälpa mig. Har nämligen 3 filmer på mobilen på Birk som jag vill få över på bloggen. Men först ska jag ta bort ljud och snabbspola osv. Men det är något jättekonstigt. Jag kan inte öppna filmerna på datorn :O Hur ska jag göra. Det står att filen är skadad.... :O Wiierd...


Vidare till hästfronten. Blev ingen körning idag. Utan när jag gick till stallet såg jag att LG hade skottat upp paddocken så jag gick och kände på underlaget, och de var gr8! Så, fram med en massa bommar och blocketar, (eller sockerbitar som vissa säger) och byggde en löshoppningsbana! Två räcken med två galoppsprån mellan. Birk fick hoppa bara 50-55 cm som högst då han inte har blivit hoppad på ett par månader ^^. Men han var duktig men slarvig. Lyfte inte ordentligt på tassarna så han slog i minst ett av hindrena varje gång.... -.- Gav mig tillslut och gjorde lite ledarskapsövningar och lite trix. Tränade mest på "Hov" och "Buga" Gick faktis relativt bra :) <3 Duktig ponke.

Nää, nu ska jag strax till Malå och försöka fixa filmerna =)


Paint skills?

Hejsan hoppsan. Ska till stallet nu och köra Birk :)
Skriver kanske ikväll om hur de gick osv =) Här kommer de då en bild på hur vi kommer se ut. Fast jag vet inte än om vi ska ha rosa eller vita benlindor... Hmmm.......

Jag tycker jag är duktig i paint x)

Fråga :)

Vilket bett tycker du mest om? Och varför? =)

Komma inte vara negg mot någon. alla ska säga vad dom tycker utan att bli nedtryckta. Bara så ni vet :)

Själv tycker jag tredelat tränsbett! Jag tycker det för att det är ett bett för att det är milt, det är många hästar som funkar på det och jag gillar det bara.

Men kom ihåg att inget bett är starkare än handen!


Vaknade tidigt :O

Ja, kan ju börja så som det står på rubriken. Vaknade kl 09.10 helt av mig själv..... =O Vad händer? Har typ aldrig vaknat så tidigt själv. ( Förutom när jag var mindre då )

Kan även säga att jag inte bara kommer skriva om Birk. Utan även min vardag. Kändes inte så värt att skaffa en till blogg. Det tar lite tid för mig att komma igång. Det märkte ni ju förut, då var de ca 2 inlägg i månaden. MEn nu kanske 2-3 per dag :) Så ni har nästan alltidnågot att läsa :)

Kommer även att lägga upp lite olika bilde jag har tagit, då bloggen inte är så gammal så har ni inte ju sett så många bilder förutom på Birk. :) Men här kommer det 1-2 ekipage från tvådagarstävlingen i Kågedalen 6-7 Juni 2009!

Den här ryttaren red jättefint!

Sweet horse =)

Om jag minns rätt så var de här från 1.30 klassen



Som sagt, gillade den här ryttaren mycket :)

För mer bilder så gå in på min bilddagbok
=)

Lite filmer =)

Hello igen! Har varit i stallet ikväll och bara tagit de lugnt! Birk fick kvällsfodring och inget mer. Hann inte. Tyvärr, men ska ut med honom imorgon, och det kanske kommer lite bilder... Vem vet? :)
Ska börja göra kategorier om lite olika grejjer, te.x Foto, utrustning, Jag tycker, andra hästar m.m. Men jag kommer fortfarande skriva MEST om min lovley Birk ♥

Kan börja med en bild då man ser han teknik =) Den är underbar!



Lite löshoppningsfilmer på Birk kommer här :)



Dissa kvalla på kommande video :P



Dissa kvallan på denna också :P









Sorry..

Förlåt. Lite dålig uppdatering. Men iaf, igår så pysslade jag med den finaste. Borsta, fläta och bara gosade i ca 20 min. Sen trickade vi kanske i 20 min? Tränade hov, buga, stanna, backa, och komma när jag säger hans namn. Och kan bara säga att de går FRAMÅT! ♥ Nu bugar han med huvudet framme. Eller typ, han har de framme men inte rakt fram. typ mot mina ben :)
Han fick även en voljock igår :] På tal om inget faktis :O Ska till stallet efter middagen och kanske köra. Träna övergångar osv :)

Red även Boel igår. Skritt och trav "Byavägen" Eller "längst ner i byn" Jag säger faktis båda :)


Menmen, middag strax. Ska gå upp och äta sen till min finaste Birk ♥

Släng gärna in en kommentar =)
Kan bjussa på en bild också =)

Vet inte varför jag la in en bild på min kamera med Johannas objektiv :O Menmen :P



Fast självklart kommer de en hästbild också =)

Denna bild togs andra gången jag var hos Birk. <3 1 ½ år sen ♥


Undra om jag ska löshoppa någon dag =D

Vad du är söt min kära lilla ponny!

Idag fick Birk vila. Hann inte ut med honom.... Men han ska få gå imorgon ist ;)

Hööks.

Hittade lite grejjer jag vill ha från hööks.

Klicka på dom så du får dom i orginalstrl. ( Jackan i svart och tyglarna i svart)


Spring!

Sa ju att jag skulle komma tillbaka ikväll =D
Birk fick sig en till paddocken. Fick springa av sig lite extra energi. Boel var med och hon sprang mer än Birk. Bockade, brallade och hade sig... Satte upp ett litet hinder så dom fick ta några språng. Boel tyckte att livet var QL! Birk tyckte mest att de var onödigt att springa.... -.-

Men de får räcka för denna gång! Hade!


Foto.


Har fotat lite idag. Nästan inga bilder på Birk :O ♥ När jag kom till hagen så sprang Birk bort ist för att komma till mig :O :( </3 Fast de gör inget, han kan ju inte visa att han älskar mig inför Boel. Då tror han kanske att hon tycker han är fjäskig...

Här får ni lite bilder =) För mer bilder kolla in på bilddagboken.  MaajaaG.bilddagboken.se





Idag är de min födelsedag! Jag blir 15 (Y)

Ska bara visa Birks nya träns  :] ♥






Tjaoo! =D

Nu är designen fixad. Tack Julia! http://juliaua.blogg.se/

Körde Birk idag efter tre dagars vila. Han var piggelin! Kickade en gång :O Har aldrig hänt förut! Inget hände, han blev själv förvånad tror jag :) Sen så släppte jag han i paddocken, där var han också pigg.

Imorgon kommer det trolivgtvis lite nya bilder då Major och Birk ska släppas ihop :) Det kan bli mkt busbilder då tror jag =D

Skriver inge mer nu men bjussar på en bild =)

Birk i sommras =)


RSS 2.0